Octavia 1,9TDI 2000r.- złącze elastyczne wydechu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smariusz
    Classic
    • 2009
    • 8

Klauzero, no wiem że nie jest najważniejsze ale może warto je odświeżyć :wink:
  • Dżako28
    Classic
    • 2007
    • 16

Ktoś z Was wie jakie wymiary (długość i średnica) ma złącze elastyczne układu wydechowego , albo gdzie szukać.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

długość 21,5 cm wchodzi na rurę o średnicy 50mm flansza ma 70mm
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Damianjg
        Rider
        • 2008
        • 621

Hej
        Pozwolę sobie odswierzyc temat.
        Czy cos takiego bedzie pasowalo??

Dzieki za odpowiedz

Komentarz

• wonky
          Classic
          • 2013
          • 9

Sam miałem problem z doborem przed zakupem więc może komuś się przyda.
          Do O1 kombi, rok 1998, 1.9 TDI AHF kupione i wstawione złącze o wymiarach 50x200 ( średnica mierzona w środku). Najpierw było wycięte i ze starym elementem kolega który mi spawał pojechał do sklepu. Do tego nowa uszczelka przy kolektorze i obejma.
          Na stronie www.skodaczesci.pl podają że do tego modelu jest 45x200 i taki wymiar też by pasował. W przypadku 50x200 stare rury wchodzą delikatnie w złącze i wtedy spawa się po krawędzi a w drugim przypadku powierzchnie się "stykają". Jak kto woli .
          Zapomniałem o jednej ważnej sprawie która przyszła mi do głowy. Jeżeli ktoś już miał wymieniane te złącze wcześniej to myślę że trzeba kupić takie o jakim pisze kolega wyżej czyli na 215mm ( które też pasuje w przypadku gdy średnica jest 50 bo rury wsuwają się trochę w średek elementu co nie przeszkadza) bo trzeba odciąć przy wymianie jeszcze stare spawy. Ale drugi raz osobiście to wolałbym już kupić całą rurę kolektorową.

Komentarz

Pracuję...